Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2018-08-07

Europos retų akių ligų informacinis tinklas


Į šį tinklą susibūrė ekspertai iš visos Europos, siekdami užtikrinti geresnę akių ligų diagnostiką, gerinti sveikatos apsaugą ir sėkmingiau gydyti  retas akių ligas. Koordinacinis centras įsikūrė Strasbūre. Pacientai turės galimybių susipažinti su tarptautine patirtimi, galės atlikti naujausius tyrimus ir gauti pažangiausias gydymo terapijas.
Į šį informacinį tinklą susijungė specialistai iš 29 specializuotų Europos klinikų iš 13 šalių: Belgijos, Čekijos, Danijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Italijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Portugalijos, Prancūzijos, Vokietijos. Lietuvoje šiam tinklui priklauso Kauno klinikos, kontaktinis asmuo Reda Žemaitienė.
Susijungus specialistams, kiekvienoje šalyje susikūrė ir patariamosios ligonių grupės, kurios dalysis savo patirtimi ir bus tarpine grandimi tarp ekspertų ir pacientų.
Tinklo internetinės svetainės adresas:  https://www.ern-eye.eu
Parengė Ina Praprovienė
ERN Eye – Europäisches Referenznetzwerk für (seltene) Erkrankungen des Auges [interaktyvus] [2018-06-14]. Prieiga per internetą: http://www.blindenverband.at/home/1961

1 komentaras:

  1. Ar Lietuvoje yra sukurta patariamoji ligoniu grupe ? Jei taip kur rasti daugiau informacijos apie ja ?

    AtsakytiPanaikinti