Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2018-11-02

Pagalba akliesiems, norintiems keliauti pėsčiomis


Organizacijos „Gamta visiems“ įkūrėjas Evanas Barnardas siekia padėti regos ar kitokių negalių turintiems žmonėms pažinti gamtą, vaikštant pėsčiomis, bei skatinti tvarią miestų plėtrą visame pasaulyje.
     Daug informacijos apie „Gamta visiems“ veiklą rasite jos interneto svetainėje. Čia yra nuorodų į daugiau nei 200 akliesiems pritaikytų pėsčiųjų takų ir sensorinių sodų 37 šalyse, todėl joje apsilankę regos ar kitokią negalią turintys žmonės galės susirasti sau tinkamą maršrutą ir mėgautis išvykomis į gamtą šalia savo gyvenamosios vietos. 

      

     Svetainėje taip pat pateikiama informacija apie edukacijas, sportinius renginius, pagalbines technologijas, kelionių pėsčiomis galimybes ir pan. Pirmaisiais metais svetainę aplankė žmonės iš 58 šalių, ji buvo išversta į 47 kalbas, jos puslapiai buvo peržiūrėti daugiau nei 10 000 kartų. CNN laida „Great Big Story“ sukūrė trumpą filmą apie organizaciją „Gamta visiems“, jis internete peržiūrėtas daugiau kaip 250 000 kartų. 


Daugiau informacijos suteiks Evan Barnard, organizacijos steigėjas, el. p. evan.barnard@nature4all.org ; Nature for All – An organization dedicated to connecting people who are visually impaired or have other disabilities with outdoor opportunities [interaktyvus] prieiga per: http://www.naturefortheblind.com/ [žiūrėta 2018-08-03].

Parengė Audronė Gendvilienė


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą