Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2018-11-21

Interviu su akla vyriausia virėja, rašytoja ir televizijos žvaigžde Kristina Ha


Pokalbis su akla iš Vietnamo kilusia mergina. Žurnalistas jos klausinėja apie jos pomėgį gaminti, ir sužino, kad virtuvėje jai reikalingiausia pagalbinė priemonė yra skysčio lygio matuoklis. Kad pagamintų skanų maistą, daugiau jai nereikia nieko ypatingo – tik tų pačių įrankių, kaip regintiems virėjams . 
Kristina Ha
Kristina Ha

Štai interviu ištrauka:
Kokios yra jūsų šiuo metu keturios mėgstamiausios „iPhone“ programos?
Kristina Ha: Mėgstu šį klausimą. Programos, kurias dažniausiai naudoju, yra „Apple Music“, „Audible“, „Facebook“, „Twitter“, „Instagram“, „Pages“, „Evernote“, „My Groceries“, „Netflix“ ir „Newsify“. Programos, kurias laikyčiau labiausiai pritaikytomis teksto sintezatoriui, yra „Nest“, „Money Reader“, „Bank of America“, „Uber“ ir „Amazon“. Ir dar kalbėdama šia tema norėčiau pasakyti, kurių programėlių prieinamumas galėtų būtų geresnis: tai yra „Instagram“, „Facebook“, „United Airlines“ ir „WordPress“.
Jūs laimėjote televizijos projekto „MasterChef“ trečiąjį sezoną. Jūsų valgių gaminimo knyga tapo „New York Times“ bestseleriu. Jūs organizavote televizijos laidą Kanadoje. Esate „MasterChef“ projekto Vietname viena iš teisėjų. Ir jūs laimėjote AFB įsteigtą Helenos Keler apdovanojimą už asmeninius pasiekimus. Ko norite siekti toliau?
Kristina Ha: Užbaigti ir išleisti prisiminimų knygą, parašyti kitą valgių gaminimo knygą, atidaryti maitinimo įstaigas čia ir užsienyje, dalyvauti dar vienoje televizijos laidoje Amerikoje, tada išgarsėti visame pasaulyje. Nors viskas turėtų vykti nebūtinai šia seka.

Christine Ha Interview: Visually Impaired Chef, Author, and TV Personality [interaktyvus] prieiga per:
Parengė Audronė Gendvilienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą