Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2018-11-06

Išmanusis telefonas su mygtukais neregiams „Smartvision 2“

Prancūzų firma „Kapsys“ pagamino neregių vartotojų poreikius atitinkantį aukščiausios klasės išmanųjį mobilų telefoną „SmartVision 2“ su patogiais mygtukais ir operacine sistema„ Android 6“. Išmanusis telefonas skirtas tiems mobiliųjų telefonų naudotojams, kurie nori greitai ir efektyviai skambinti, siųsti žinutes ir sužinoti naujienas.
Telefonas turi:
1. Liečiamąjį ekraną, kurį galima valdyti liečiamaisiais judesiais kaip ir kiekvieną operacinę sistemą „Android“ turintį telefoną.
2. Patogią klaviatūrą: joje yra skaičiai, kursoriaus žymeklio ir papildomi „Android“ valdymo mygtukai.
3. Garso įrenginį: jis tiesiogiai sujungtas su „Google“ ir gali būti aktyvuojamas paspaudžiant mygtukus. Viskas, ko jums reikia, – „WiFi“ arba G4 tinklas. Užuot rašę, galite tiesiog paklausti: „Kada išvyksta kitas traukinys iš Vilniaus ir Kauną?“, „Kelinta dabar valanda?“
4. Telefono ekrano nustatymus galima parinkti pagal vartotojo pageidavimus ne tik liečiamaisiais judesiais bet ir mygtukais. Taip visos jūsų pageidaujamos programėlės bus visada po ranka.
Norintiems greitai surinkti numerį labai svarbūs greito rinkimo mygtukai. Reikalingiausius numerius galima priskirti 1–9 skaitmenų mygtukams: įjungus telefoną pakanka ilgiau palaikyti paspaudus norimą mygtuką ir bus renkamas tam mygtukui priskirto adresato numeris.
Išgirdus skambutį, jums nereikės braukyti per ekraną: pakaks paliesti bet kurį mygtuką ir galėsite pradėti pokalbį. Norėdami baigti pokalbį, paprasčiausiai paspausite pabaigos mygtuką ir pokalbis bus nutrauktas.
Kad būtų patogu valdyti programėles, jos buvo specialiai sukurtos ir pritaikytos neregiams. Pritaikytos teksto skaitymo, diktofono, spalvų atpažinimo, kalendoriaus, kontaktų, šviesos aptikimo, užrašinės, NFC jutiklio (artimo bekontakčio ryšio), vaizdo didinimo, internetinio radijo programėlės. 
Telefone yra SOS funkcija: nelaimės atveju nuspaudus mygtuką numatytiems vartotojams automatiškai skambinama arba siunčiama žinutė.
Techniniai duomenys:
Operacinė sistema – „Android“
Svoris – 150 g
Liečiamasis ekranas – 4 col
RAM – 2 GB, Flash – 16 GB
Išorinė atmintis – iki 64GB
GPS imtuvas
Akselerometras, šviesos jutiklis, artumo jutiklis
Jungtys: ausinių lizdas (3,5 mm), C tipo USB jungtis 
Priekinė kamera – 2 MP
Galinė kamera – 8 MP
Parengė Ina Praprovienė
SmartVision2. [interaktyvus] [2018-09-07]. Prieiga per internetą: https://www.com-m.de/elektronische-hilfsmittel/produkte/hilfsmittel-fuer-den-alltag/smartvision2-von-kapsys/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą