Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2017-04-10

Pagalba akliems ir silpnaregiams spektaklių mėgėjams

Nuo 2013 m. gruodžio mėnesio interneto platforma www.buergerfuerleipzig.de siūlo paramos programą. Programos tikslas – suartinti reginčius ir nereginčius teatro mylėtojus. Aklieji ir silpnaregiai gali prašyti, kad juos teatre lydėtų regintis palydovas, o regintieji gali pareikšti norą būti neregių palydovais. Suinteresuoti asmenys tarpusavyje išsiaiškina visas detales.  Regintieji padeda neregiams pasiekti teatro salę ir lydi juos spektaklio metu, taip pat prieš spektaklį kartu su lydimais asmenimis dalyvauja pažintinėje ekskursijoje, kurioje pristatoma scena, spektaklio pastatymas. Regintieji gali kitaip nei įprasta susipažinti su spektakliu.
Ši programa buvo sukurta siekiant, kad neregiai galėtų dažniau lankytis teatruose, o apsilankymai spektakliuose suteiktų daugiau malonumo. Nuo 2013 m. gruodžio mėnesio Leipcigo miesto teatruose kas mėnesį  rodomas vienas spektaklis su garsiniu vaizdu. Teatrų pastatuose įrengti aklųjų vedimo takeliai, yra reljefiniai užrašai ant laiptų turėktų, durų ir kitur, todėl aklieji į spektaklius gali eiti ir vieni patys.
Parengė Ina Praprovienė

www.buergerfuerleipzig.de/inklusionspatenschaft [interaktyvus] [ žiūrėta 2017-02-27]

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą