Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2017-04-18

Kanadoje aklieji, kuriuos lydi šunys vedliai, įleidžiami ne visur

Lietuvos aklieji dėl brangaus šunų vedlių išlaikymo mieliau renkasi ne juos, o baltąsias lazdeles, tačiau kitur pasaulyje gana populiaru turėti šunį vedlį. Deja, kadangi šunys įleidžiami ne visur, akliesiems kyla sunkumų. Šiame straipsnyje, paskelbtame JAV aklųjų organizacijos periodiniame leidinyje „Braille Monitor“, Kanados aklųjų federacijos pirmininkė skundžiasi, kad Britų Kolumbijos provincijoje aklųjų šunys vedliai dažnai netoleruojami. Buvo netgi iškeltas civilinis ieškinys dėl diskriminavimo, jo pagrindas buvo labai rimtas –  du akluosius su šunimis vedliais taksi įmonės vairuotojai atsisakė vežti, sakydami, kad kiti keleiviai gali būti alergiški šunims. Deja, ieškinys buvo atmestas. 
Mary Ellen Gabias
Mary Ellen Gabias

Gabias, Mary Ellen Gabias. The Rights of Guide Dog Owners in British Columbia under Attack // Braille Monitor, 2015, December [interaktyvus]; Prieiga per: https://nfb.org/images/nfb/publications/bm/bm15/bm1511/bm151107.htm [žiūrėta 2017-02-14]. 
Parengė Audronė Gendvilienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą