Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2017-04-10

Akiniai su integruota multimedija „MyEye“

Bendrovė „OrCam Technologies“ sukūrė tiflopriemonę „MyEye“. Šis prietaisas – tai technikos revoliucija ir puikus  aklųjų ir silpnaregių kasdienio gyvenimo pagalbininkas.  Prietaisas „MyEye“ – tai akiniai su integruota multimedija .Jie nuo 2015 m. parduodami su programine įranga anglų kalba, o 2016m. pradėta prekiauti ir su programine įranga vokiečių bei prancūzų kalbomis. Sistema veikia paprastai: ant akinių kojelės pritvirtinta minikamera su garsiakalbiu. Prietaisas plonu laidu sujungiamas su nešiojamu kietuoju disku, kurį galima įsidėti į kelnių ar švarko kišenę. Kietajame diske yra programinė įranga, galinti per garsiakalbį perskaityti  tekstus ir komentuoti, kas vyksta aplinkui.
Su prietaisu „MyEye“ neregiai gali patys skaityti tekstus popieriuje ar kompiuterio ekrane, gatvių iškabas, įstaigų pavadinimus, atpažinti spalvas, sužinoti, kaip atrodo žmonės ar daiktai. Prietaiso akumuliarus pasikrauta per 4 valandas ir veikia visą dieną. Nereikia naudotis Wi-Fi. Prietaise įdiegtos technologijų naujovės, jis yra  praktiškas ir paprastai valdomas. Kaina – 4279 Šveicarijos frankų.
Parengė Ina Praprovienė

 Nuotrauka iš http://www.orcam.com/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą