Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2019-03-01

Išrasta priemonė neregiams lydėti

Pranešama, kad savo sumanymą „Blackwood“ dizaino apdovanojimui (BDA) pristatė žmonės, kurie sukūrė pasaitėlį „Ramble Tag“. BDA apdovanojimas skiriamas už išradimus, kurie keičia žmonių su negalia gyvenimą. „Ramble Tag“ pasaitėlį sukūrė Laura Maclean ir Tomas Forsythas. Pasaitėlis padeda aklųjų vedliams įveikti logistinius ir socialinius sunkumus, iškylančius, kai tenka lydėti prisilietimų nemėgstančius aklus asmenis. 



Lauros Maclean ir Tomo Forsytho išradimą sudaro lengvas ant rankos žasto tvirtinamas platus diržas su rankena, kurį užsisega neregio vedlys, o aklasis, paėmęs už rankenos, patogiai seka paskui vedlį. Tomas pasakė: „Kai kuriems žmonėms, turintiems regėjimo negalią, nepatogu įsikibus laikytis už vedančio žmogaus rankos, ypač jei gerai jo nepažįsta. Jie gali jaustis nepatogiai ir dėl šios priežasties daugelis atsisako įdomios veiklos, pavyzdžiui, nesportuoja arba nenori keliauti pėsčiomis. Tačiau su „Ramble Tag“ neregiai gali būti daug savarankiškesni, mobilesni, be to, nebėra pavojaus, kad neregys užmins vedliui ant kojos ir jie abu suklups.“ „The Ramble Tag“ pasaitėlius jau naudoja didieji Jungtinės Karalystės oro uostai Bristolyje ir Glazge. Savo išradimus galima teikti „Blackwood Design Awards“ organizatoriams iki 2019 m. balandžio 12 d. Tikimasi, bus pristatyta daugiau įdomių idėjų, apie kurias būtinai parašys spauda. Su organizatoriais galima susisiekti el. paštu bespoken@blackwoodgroup.org.uk. 


New invention which helps guide visually impaired people to walk in the running for product design award [interaktyvus] prieiga per:

https://thiis.co.uk/new-invention-which-helps-guide-visually-impaired-people-to-walk-in-the-running-for-product-design-award/?fbclid=IwAR36JMiURK0oyZU7iMpBDj0ettSb3kuffyVW6r1v8lYNiCrcvOEz3kYiZ14&hss_channel=fbp-31294868677&utm_content=85983794&utm_medium=social&utm_source=Facebook [žiūrėta 2019-03-01]




Parengė Audronė Gendvilienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą