Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2017-08-10

Patarimai, kaip padėti neregiams viešbučiuose

„Vision Hotels“ grupė pateikia paprastų patarimų, siekdama padėti viešbučių savininkams įrengti akliesiems ir silpnaregiams pritaikytas patalpas.
Štai jie:
Nuotraukoje mergina liečia stalčiuose patalpintus liečiamus viešbučio maketus
Prieiga per: https://www.booking.com/hotel/ch/solsana.en-gb.html


1. Įsitikinkite, kad žinote, kaip tinkamai lydėti neregį.
2. Parenkite informaciją apie viešbučio paslaugas ir restorano meniu padidintu šriftu ir Brailio raštu.
3. Savo interneto svetainę pritaikykite silpnaregiams. Tada jie galės užsisakyti jūsų kambarius internetu.
4. Būkite pasirengę pasiūlyti papildomą pagalbą neregiui.  Pavyzdžiui, palydėti į barą ar restoraną.
5. Šunis vedlius patartina glostyti ar maitinti tik atsiklausus šeimininko.
6. Atminkite, kad ne visi regos sutrikimų turintys žmonės yra visiškai akli. Kai kurie iš jų turi didesnį ar mažesnį regos likutį.
7. Būtų puiku, jei viešbučio interjeras, naudojami daiktai būtų kontrastingų spalvų. Pavyzdžiui, baltus indus dėkite ant tamsios staltiesės, o tamsų kilimą paklokite prie baltų sienų. Taip regos likutį turintys silpnaregiai galės lengviau orientuotis aplinkoje.
8. Atminkite, kad jūsų neregius svečius nudžiugins jiems pritaikyta aplinka. Ir jie tikrai pasidalys teigiamais atsiliepimais apie jūsų viešbutį.
9. Užtikrinkite, kad neregiai svečiai būtų informuoti apie jūsų viešbutyje galimą suteikti skubią pagalbą, o pagrindiniai darbuotojai žinotų, kuriuose kambariuose gyvena neregiai svečiai.
10. Į iškylančius klausimus, kaip pritaikyti aplinką neregiams ir kaip išmokyti jūsų viešbučio darbuotojus tokiems svečiams pagelbėti, jums visada atsakys Lietuvos aklųjų bibliotekoje dirbantys specialistai.

Parengė Dalia Balčytytė


Top tips for helping blind people in hotels; [interaktyvus]; [žiūrėta 2017.08.08]. Prieiga per: http://www.visionhotels.co.uk/top-tips-for-helping-blind-people-in-hotels/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą