Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2017-08-07

Kuo „Amazon Echo“ naudingas žmonėms su regos sutrikimais?

Virtualūs padėjėjai, tokie kaip „Siri“ ir „Cortana“, kurie reaguoja į garsines komandas, jau kurį laiką yra išmaniuosiuose telefonuose, bet „Amazon Echo“ yra naujos rūšies balsu valdomas prietaisas, kuris gali būti nepaprastai naudingas daugeliui žmonių, visų pirma, žmonėms, turintiems regos sutrikimų.
Amazon Echo
Amazon Echo

„Amazon Echo“ galima nusipirkti Jungtinėje Karalystėje nuo 2016 m gruodžio. Robinas Christophersonas,  Britanijos imperijos 5-ojo laipsnio ordino kavalierius, vadovaujantis AbilityNet skaitmeninės įtraukties skyriui, gimimo dienos proga gavo „Amazon Echo Dot“ („Echo“ mini versiją) ir liko labai šiuo padėjėju patenkintas. Straipsnelyje jis rašo apie be mygtukų, laisvų rankų ir akių veikiantį įtaisą.
„Echo“ yra juodos spalvos kolonėlė, maždaug 40 cm aukščio ir 10 cm pločio. Jo sienelės maždaug 2,5 cm storio, o „Amazon Echo Dot“ yra lygiai toks pats, kaip standartinis „Amazon Echo“, tik mažesnis, bet vis tiek jame yra geros kokybės garsiakalbis (jį taip pat galima laidu arba „Bluetooth“ jungtimi prijungti prie stipresnės kolonėlės, jei nepakanka garso). Mažylio kaina tik 50 svarų, lyginant su akiplėšiškai brangiu standartiniu „Echo“, kainuojančiu 150 svarų sterlingų.
Jums tiesiog reikia garsiai ištarti žodį, ir balsas, vadinamas „Aleksa“, atsilieps. Prietaiso viršuje yra keletas mygtukų, bet jų nereikia dažnai naudoti.
How does the Amazon Echo help people with a vision impairment? [interaktyvus]; prieiga per: https://www.rnib.org.uk/nb-online/how-does-amazon-echo-help-disabled-people [žiūrėta 2017-04-21].
Parengė Audronė Gendvilienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą