Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2017-03-03

Interneto platforma „Tactile Studio“

Interneto platforma „Tactile Studio“ rūpinasi meno ir kultūros prieinamumu regos problemų turintiems žmonėms, naudojasi universalaus dizaino principais, t. y. kuria visiems žmonėms (tiek turintiems, tiek ir neturintiems jutimo, motorikos, pažinimo problemų), suinteresuotiems asmenims suteikdama galimybę mokytis savarankiškai ir viską išbandyti.
Ilgus metus bendradarbiaudami su visais didžiausiais Prancūzijos muziejais platformos specialistai yra sukaupę didžiulę patirtį. Specialistų komanda padeda kurti liečiamuosius meno kūrinių, architektūros modelius, liečiamuosius gatvių, pastatų ir pan. planus, reljefines iliustracijas, eksponatus, kuriuos galima liesti, uostyti, klausyti. Visi besidomintys muziejų, parodų pritaikymu neregiams turėtų kreiptis į šios interneto svetainės administratorius. Interneto platformos „Tactile Studio“ sumanytojai yra Prancūzijos universalaus dizaino specialistai, o nuo 2016 m. ši platforma turi po vieną atstovą Vokietijoje ir Austrijoje.
Interneto platformos partneriai –  Visuotinė aklųjų ir silpnaregių asociacija, organizacija „Anderes Sehen E. V.“ ir agentūra „Acces Libres.  Visuotinė aklųjų ir silpnaregių asociacija, 1874 m. įkurta Berlyne, yra seniausia aklųjų ir silpnaregių savišalpos organizacija, besirūpinanti regos negalią turintiems žmonėms skirtomis tiflopriemonėmis, šių žmonių mobilumu ir savarankiškumu. Asociacijos Kultūros ir laisvalaikio darbo grupė konsultuoja muziejininkus dėl parodų ir ekskursijų prieinamumo akliesiems. Organizacija „Anderes Sehen E. V.“ rūpinasi aklųjų, ypač vaikų, įtraukumu. Organizacijos rengiami projektai,  konferencijos, jos kuriamas dizainas leido pasiekti teigiamų pokyčių skatinant ankstyvąjį vaikų ugdymą ir įtraukumą Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje. Inovatyvūs organizacijos darbai buvo ne kartą apdovanoti. Agentūra „Acces Libres kultūrines ir laisvalaikio veiklas organizuojantiems specialistams padeda pritaikyti  aplinką, renginius, ekspozicijas ir eksponatus taip, kad specialiųjų poreikių turintys žmonės aktyviai įsitrauktų į šias veiklas. „Tactile Studio“ ir agentūra „Acces Libres“ daugeliui muziejų vaizduojamąjį meną padėjo pritaikyti lytėti.
Tactile Studio
58 rue Hauteville
75010, Paris
Frankreich +33 145234144
Konsultantas Vokietijoje (Berlynas) :
Alexandra Verdeil
info@tactilestudio.de
004915217091827
Konsultantas Austrijoje (Viena) :
Linda Miesen
info@tactilestudio.de
004368864855163 
Parengė Ina Praprovienė

http://tactilestudio.de [interaktyvus][žiūrėta 2017-02-10]

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą