Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2017-01-03

Ekskursija į Nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką

2016 metų gruodžio 28 dieną Vilniuje susirinko visų Lietuvos aklųjų bibliotekos padalinių darbuotojai, kaip ir kasmet, aptarti prabėgusių metų darbų bei pasidžiaugti rezultatais.

LAB darbuotojos Lietuvos nacionalinėje bibliotekoje



Vienas iš malonesnių šio susitikimo akcentų buvo ekskursija į rekonstruotą Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką. Lydimi bibliotekos gidės apžiūrėjome atnaujintas bibliotekos erdves ir susipažinome su teikiamomis paslaugomis. O jų Nacionalinė biblioteka siūlo išties labai daug.

Atsinaujinusi biblioteka ne tik sužavėjo naujomis erdvėmis, puikiai vartotojui pritaikyta aplinka, bet ir mums, bibliotekininkėms, sužadino prisiminimus, kaip leisdavome dienas dar senojoje Martyno Mažvydo bibliotekoje, ruošdamosi egzaminams Universitete. Buvo smagu pasidalyti tais prisiminimais, kai dar neprasidėjęs interneto amžius reikalavo didelių pastangų gauti reikiamą knygą ir vienu prisėdimu ją skaityti čia pat, bibliotekoje. Ji tuomet buvo daugelio mūsų antrieji namai.

Labai džiugu, kad Nacionalinė biblioteka ir jos erdvės atviros kiekvienam. Džiaugiamės už mūsų kolegas, dirbančius šiose erdvėse, ir širdingai dėkojame už profesionalią ekskursiją. Jūs įkvėpėte mus imtis naujų veiklų 2017 metais. Ačiū Jums už tai, mielieji kolegos, ir linkime kuo geriausių metų!

Dalia Balčytytė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą