Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2019-02-28

„iBoB“ virtualioji pritaikyta tęstinių mokymų platforma



Vokietijoje dirba apie 66 000 regos sutrikimų turinčių asmenų. Norėdami tobulinti profesinę kvalifikaciją jie susiduria su trukdžiais, taip pat su problemomis susiduria ir darbdaviai bei lektoriai. Vokietijos aklųjų ir silpnaregių draugija studijoms ir profesijai remti, įgyvendindama projektą iBoB (liet. Pritaikytas įtraukusi profesinis mokymas), sukūrė pirmąją pritaikytą tęstinio mokymo interneto platformą.
Internetinė svetainė veikia nuo balandžio mėnesio adresu  weiterbildung.dvbs-online.de. Ji buvo išsamiai pristatyta tiflopriemonių parodoje „SightCity“ ir sulaukė didelio dirbančiųjų su regos sutrikimais, socialinio draudimo specialistų ir neįgaliųjų atstovų dėmesio. Svetainėje pateikiama apie 130 neregiams pritaikytų mokymo programų skirtingomis temomis: ekonomikos, kompiuterijos, sveikatos apsaugos, kalbų ir kt. Be mokymo kursų platformoje teikiamos konsultacijos, padedami įvertinti  dirbančiojo gebėjimai, potencialios galimybės, specialistai tarpusavyje gali dalintis patirtimi ir dalykine literatūra.
Kodėl platforma yra prieinama? Visi mokymų vykdytojai išsamiai paaiškina savo pasiūlymo struktūrą nuo registracijos procedūros iki kursų ir egzaminų eigos. Raštu išdėstomos sąlygos, dokumentų formatai ir pateikiami keli konkretūs pavyzdžiai. Regos sutrikimų turintys asmenys, besidomintys tęstiniu mokymu, vadovaudamiesi pateiktais aprašymais gali įvertinti, ko tikėtis iš mokymų, ar jie sugebės įvykdyti reikalavimus. „iBoB“ projektas yra nemokamas, nes jį iš Kompensacijų fondo lėšų finansuoja Vokietijos federalinė darbo ir socialinių reikalų ministerija.

Parengė Ina Praprovienė
Juliane Taubner. iBoB: Barrierefreie Weiterbildungsplattform ist online. [interaktyvus] [ 2018-12-10]. Prieiga per internetą: http://www.dvbs-online.de/index.php/publikationen-3/horus/horus-3-2018#37


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą