Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2017-02-21

„Textura“ – išmanusis telefonas neregiams

Nors išmaniųjų telefonų prieinamumas auga, regos negalią turintys žmonės jais naudodamiesi negali taip lengvai naršyti. Jiems sunku naudotis plokščiu liečiamuoju ekranu ir  balso instrukcijos ne visada yra tikslios ir naudingos. Kaip alternatyvą, meksikietė dizainerė Iz Velarde sukūrė telefoną „Textura“, kuris yra skirtas regos sutrikimų turintiems žmonėms. Šio telefono paviršiuje yra Brailio taškeliai, kurie leidžia lengvai naršyti liečiant ekraną.
„Tekstura“ ekranas yra jutiklinis, todėl naudojantis šiuo telefonu į jį žiūrėti nereikia.  Ekraną sudaro judantys iškilūs taškiukai, kuriais galima kurti pranešimus ir simbolius Brailio raštu. Besinaudojantys telefonu gali  rašyti, siųsti ir gauti žinutes. Be to, telefonas turi ausinių lizdą, todėl informaciją galima ir išgirsti.
Nors išmanieji telefonai dabar jau nebėra naujovė, „Textura“ yra gražus ir inovatyvus telefonas, kuris gali pasirodyti labai naudingas regos sutrikimų turintiems vartotojams.
Telefonas „Textura“ – tai naujo, dar nematyto paprastumo ir minimalizmo pavyzdys.


Nuotraukoje "Textura" telefonas demonstruojant liečiamą ekraną


Telefonas "Textura"



Parengė Dalia Balčytytė

Jiwon, Kim. Phone For The Blind Made Out Of Textured Braille Material [interaktyvus];
 [žiūrėta 2017.02.21]. Prieiga per: http://www.psfk.com/2017/02/phone-blind-textured-braille.html



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą