Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2017-02-10

Junkimės prie saugesnio interneto

Vasario 7-oji  – Tarptautinė saugesnio interneto diena. Šia proga LAB Informacijos išteklių centro vadovės pavaduotoja Dalia Balčytytė LACUC moksleiviams vedė seminarą „Mano atsakomybių ratai. Kokios mano atsakomybės kasdieniame gyvenime ir internete?“. 
Saugesnio interneto dienos logotipas


Seminaro metu su moksleiviais diskutavome apie tai, kas yra atsakomybės ir kuo jos skiriasi bei yra panašios kasdieniame gyvenime ir virtualioje erdvėje. Ar jaučiamės atsakingi už įrašo ir vaizdo turinį, kuriuo dalijamės socialiniuose tinkluose? Ar žinome, kad visa informacija, kuria pasidalijame virtualioje erdvėje, niekur nedingsta? Ar paprašome draugų leidimo prieš dalydamiesi vaizdu ar įrašu apie juos? Ar pagalvojame apie savo saugumą dalydamiesi asmeniniais duomenimis? Ar patiriame patyčias internete ir ar žinome, ką daryti, jei mus pasiekia melaginga ir neetiška informacija?
Taip pat kaip patikima ir saugi svetainė buvo pristatyta LAB virtuali biblioteka ELVIS.  Moksleiviai išsakė savo pastebėjimus ir lūkesčius.
Dėkojame LASUC pedagogams už kvietimą pasidalyti savo patirtimi ir įžvalgomis.
Dalia Balčytytė diskutuoja su LASUC moksleiviais apie atsakomybes
Pamoka LASUC
Dalia Balčytytė pristatinėja virtualią biblioteką ELVIS
Pamoka LASUC


Dalia Balčytytė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą