Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2016-12-05

Knygos „Pagalba akliems vaikams“ pristatymai ir diskusijos

Lapkričio 29 d. Šiaulių Petro Avižonio regos centre ir lapkričio 30 d. Panevėžio „Linelio“ regos centre vyko knygos „Pagalba akliems vaikams: šeimos ir bendruomenės pagalba sutrikusią regą turintiems vaikams“ pristatymai ir diskusijos.


Susitikimuose dalyvavo regos centrų pedagogai ir tiflopedagogai. Aklųjų bibliotekos darbuotojai pristatė projektą „METAREGUS: METodinė pAgalba REGos negalią turinčių vaikų ugdymui“, kurį vykdant ir buvo išleista ši knyga. Trumpai papasakojome, kokiam skaitytojui knyga skirta, koks jos turinys ir aptariamos temos. Susitikimo metu taip pat pristatėme šį mūsų tinklaraštį „LAB tiflotyra“, kuris apžvalgomis apie aklųjų ir silpnaregių gyvenimą iš užsienio ir Lietuvos spaudos dalijasi jau nuo rugpjūčio mėnesio. Mums, bibliotekos darbuotojams, buvo labai naudinga išgirsti pedagogų nuomones apie tai, kokios informacijos jiems stinga atliekant kasdienes užduotis su regos negalią turinčiais vaikais. Buvo svarbu išgirsti, kuo mes, Lietuvos aklųjų biblioteka, galime būti naudingi. Aptarėme ir tolesnio, glaudesnio mūsų bendradarbiavimo galimybes.

Susitikimai buvo labai jaukūs. Nors susitikimų ir diskusijų temos buvo rimtos, aplinkoje jautėme artėjančių Kalėdų dvasią.

Esame nepaprastai dėkingi Šiaulių ir Panevėžio regos centrų darbuotojams už šiltus priėmimus.


Dalia Balčytytė
Knygos viršelis pristatymo metu
Bendra nuotrauka po pristatymo
Bendra nuotrauka po susitikimo

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą