Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2016-12-05

„Feniksas“ – dovana bibliotekos skaitytojams

Bibliotekos vartotojams skubame pranešti gerą žinią. Ką tik gautas skaitmeninis vaizdo diskas „Kylam!“, kuriame įrašytos 2015 metais išgarsėjusio aklųjų choro „Feniksas“ dainos. Praėjusiais metais „Feniksas“ tapo muzikinio konkurso „Chorų karai“ nugalėtoju. Susidomėjusius šia informacija ir norinčius prisiminti pergalingą choro žygį, kviečiame šio disko ieškoti Lietuvos aklųjų bibliotekoje Vilniuje ar jos filialuose ir patirti gerų emocijų žiūrint šį vaizdo įrašą, prisiminti jau istorija tapusius renginio momentus.


Anotacijoje rašoma: „2015 metais TV3 televizijos muzikinis konkursas „Chorų karai“ pakvietė dalyvauti aklųjų bendruomenę. Iš visos šalies buvo suburtas aklųjų ir silpnaregių choras, vadovaujamas Stanislavo Stavickio-Stano. Naujai suburtam chorui talkino Maltos ordino savanoriai. Vedinas meilės muzikai, kūrybinio ryžto, pagalbos artimui ir nuoširdumo Lietuvos aklųjų choras „Feniksas“ tapo nugalėtoju.“

Šis choras susibūrė netikėtai, 2015 metų pradžioje gavus pasiūlymą iš konkurso „Chorų karai“ rengėjų. Įvykus atrankai buvo suburtas kolektyvas iš 18 dainininkų – 13 neregių ir silpnaregių bei 5 savanorių iš Maltos ordino. „Feniksas“ savo nuoširdžiomis dainomis sužavėjo ir komisiją, ir televizijos žiūrovus. Apie jį rašė šalies žiniasklaida, buvo rodomi įvairūs reportažai, pristatomi dainininkai.

Biblioteka ir skaitytojai dėkoja VšĮ LASS respublikiniam centrui už dovanotus diskus ir galimybę prisiminti nuostabų „Fenikso“ žygį į pergalę televizijos konkurse.


Juozas Valentukevičius
Choro CD viršelio nuotrauka

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą