Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2019-01-17

Kalbantis spalvų nustatymo prietaisas „Colorino“


Prietaisas kompaktiškas, lengvai telpa delne. Tai spalvų detektorius su šviesos aptikimo funkcija. Juo paprasta naudotis. Prietaisas aptinka iki 150 spalvų ir atspalvių. Pavyzdžiui, ne tik raudoną, bet ir įvairius jos atspalvius: rausvą, šviesiai raudoną, tamsiai raudoną, taip pat intensyviai raudoną. Reikia tik paspausti arčiausiai garsiakalbio esantį mygtuką, tvirtai prispaudus platųjį prietaiso galą prie bet kokio daikto, ir aiškiai išgirsite pasakant, kokia jo spalva. Kalbama angliškai, vyrišku balsu.

Kalbantis spalvų nustatymo prietaisas „Colorino“

Kalbantis spalvų nustatymo prietaisas „Colorino“
Antrasis mygtukas įjungia įmontuotą šviesos daviklį. „Colorino“ gali aptikti šviesą ir akustiniais signalais parodyti jos intensyvumą ir atstumą iki šio prietaiso.
Aukštas signalas reiškia, kad šviesos šaltinis yra intensyvus arba labai arti.
Žemas signalas reiškia, kad šviesos šaltinis yra silpnas arba labai toli.
Į sireną panašus garsas reiškia, kad aptiktas dirbtinės šviesos šaltinis.
Yra ausinių lizdas. Tačiau atkreipiame dėmesį, ausinės nėra pridedamos.
Prietaisas jį nustojus naudoti automatiškai išsijungia po maždaug 30 sekundžių.
Matmenys 10 x 5 cm. Produkto kodas: DH288, kaina 173,99 svarų sterlingų. Veikia su dviem AAA baterijomis (jas reikia pirkti atskirai).

Colorino talking colour identifier & light detector [interaktyvus] prieiga per: https://shop.rnib.org.uk/braille-and-labelling/labelling/colour-labelling/colorino-talking-colour-detector.html [žiūrėta 2018-11-15].
Parengė Audronė Gendvilienė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą