Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2018-10-16

Elektroniniai akiniai „eSight“

Elektroniniai akiniai – tai silpnaregiams skirta matymo priemonė, kurią sudaro įprastiniai akiniai ir specialus  rėmas, kurio priekyje yra HD kamera su dviem prieš akis esančiais OLED vaizdo ekranais. Elektroniniai akiniai yra lengvi, patogūs, vaizdą didina iki 24 kartų, turi apie galvą apjuosiamą reguliuojamo dydžio dirželį. Valdymo pultelyje pagal kliento poreikius galima pasirinkti vaizdo didinimo, kontrasto, šviesumo parametrus, juos paprasta reguliuoti.
Su naujoviškais elektroniniais akiniais „eSight“ galėsite matyti padidintus įvairius aplinkos daiktus, pavyzdžiui:  transporto tvarkaraščius, iškabas, žmonių veidus. Jais naudojantis jūsų rankos bus laisvos.
„eSight“ panaudojimo galimybės


Mokykloje
Silpnaregiams mokiniams akiniai suteikia visiškai naujų galimybių. Jie gali aktyviai dalyvauti pamokoje, kartu su bendraklasiais atlikti grupines užduotis, savarankiškai judėti, bendrauti su draugais ir mokytojais.









Darbe
Padeda paprasčiau įvykdyti įvairias užduotis, kurių neįmanoma savarankiškai atlikti naudojantis tradicinėmis tiflopriemonėmis – didinimo stiklu ir ekrano skaitymo programa.










Kasdieniame gyvenime
Padeda skaityti, gaminti valgį, apsipirkti, atpažinti veidus ir matyti toli esančius daiktus. Pagerina ne tik  matymo, bet ir skaitymo kokybę.














Galimos trys elektroninių akinių nešiojimo padėtys



Apatinė
Rėmas su ekranais priešais akis.
Žiūrite tiesiai į ekranus ir matote jame pateikiamus vaizdus.
Skirta skaityti, rankdarbiams, televizoriui žiūrėti.









Vidurinė

Rėmas su ekranais pakeltas į viršų.
Tuo pačiu metu galite žiūrėti per įprastinius akinių stiklus ir matyti vaizdą ekranuose.
Skirta judėti, bendrauti ir dirbti prie ekrano.









Viršutinė
Rėmas su ekranais pakeltas virš įprastinių akinių.
Žiūrite per akinių stiklus.
Skirta periferiniam matymui, pavyzdžiui, einant.











„ESight“ elektroniniai akiniai turi HDMI, USB 3.0 jungtis, SD kortelės lizdą, „Bluetooth“,„ WiFi“, vaizdą gali didinti iki 24 kartų.
Parengė Ina Praprovienė
eSight.[interaktyvus][žiūrėta 2018-09-10]. Prieiga per internetą: https://www.reineckervision.de/produkte/elektronische-brillen-und-mobile-assistenzsysteme/esight/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą