Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2018-03-05

Neregiams pritaikyta sveikatos stebėjimo programėlė „My Therapy“

Yra be galo daug išmaniųjų telefonų programėlių, kurios skirtos rūpintis sveikata, bet tik keletas jų pritaikytos neregiams. Pagaliau sukurta neregiams tinkanti programėlė „My Therapy“ (liet. „ Mano terapija“), turinti daug įvairių funkcijų. Šios programėlės naudingumą, funkcionalumą ir patogumą ja naudotis teigiamai įvertino diabetikai, diabeto ligonių konsultantai ir  slaugytojai diabetologai.
Priminimo funkcija padeda žmonėms gydytis ir kaupia duomenis apie sveikatą (kūno svorį, kraujospūdį ir kt.). Nuvykus pas gydytoją galima peržiūrėti kaupiamus duomenis ir numatyti tolimesnį gydymą. Programėlė primena apie paskirtas medikamentų dozes ir jų vartojimo laiką, kraujospūdžio matavimo, sporto pratimų atlikimo laiką, informuoja apie numatytus apsilankymus pas gydytoją ar fizioterapeutą. Gali pranešti ir balsu.
Diana Drosel, atstovaujanti neregiams diabetikams koordinacinėje komandoje „DiaDigital aktiv“, džiaugiasi, kad programėlės kūrėjams pavyko sukurti puikų produktą ir kiti išmaniųjų programėlių kūrėjai turėtų iš jų pasimokyti. Koordinacinė komanda „DiaDigital aktiv“ siekia sukurti platformą, kurioje būtų publikuojama naudinga informacija, skatinanti kurti skaitmenines pacientams pritaikytas technologijas.
Programėlę „My Therapy“  galima nemokamai parsisiųsti iš „App Store“ arba „Google Play“.
Parengė Ina Praprovienė

Barrierefreie Gesundheits-App. [interaktyvus] [žiūrėta 2018-02-06]. Prieiga per internetą:
https://www.dbsv.org/archiv/sichtweisen-ausgabe-06-2017.html#Pano0617.3.3

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą