Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2018-01-15

Pažinčių svetainės akliems ir kitų negalių turintiems žmonėms

Jeigu sveikiems žmonėms megzti pažintis per internetą sunku, ką jau kalbėti apie tuos, kurie turi kokią nors negalią – protinę, fizinę, sensorinę ar emocinę. Nes, visų pirma, sunku atsirinkti tinkamą svetainę. Akliesiems ir silpnaregiams, norintiems rasti draugą ar draugę, gali padėti didieji internetiniai pažinčių portalai, tokie kaip http://www.datingadvice.com, laukiantys tam tikrų klientų, pavyzdžiui, vieni labiau laukia vyrų, kiti moterų, treti – gėjų ar vyresnio amžiaus žmonių ir šie portalai turi klientų psichologiją išmanančių konsultantų. Vis dėlto net ir toks solidus pažinčių portalas neturi konsultanto, padedančio akliems žmonėms rasti antrąją pusę. Bet, gerai paieškojus, galima rasti svetainių, kuriomis aklieji gali naudotis, tik jos skirtos ne vien akliesiems, bet ir turintiems kitų negalių žmonėms. Geras tuzinas akliesiems tinkamų pažinčių svetainių aptariamas tinklaraštyje http://forlessmake.weebly.com/blog/dating-sites-for-the-blind, kurio autoriai, palyginę jas pagal populiarumą, kainą ir turinį, atrinko keletą akliesiems tinkamiausių. 

Prieiga per: https://www.wikihow.com/Pick-up-a-Blind-Person


Išsamiau apie keletą jų:
     Match.com – gausiausiai neįgalių viengungių lankoma pažinčių svetainė. Svetainė tinka ieškantiems pastovių santykių arba santuokos. Match.com svetainėje galima atlikti paiešką ir atrinkti anketas, kuriose paminėta apie negalią. Žinoma, reikia nepamiršti ir į savo anketą įrašyti savo negalios.
     Kitos svetainės „Elite Singles“ (žr. https://www.elitesingles.com/) net 82 proc. naudotojų turi kokį nors aukštąjį išsilavinimą – bakalauro, magistro ar daktaro, tad čia bendrauja labai rimta auditorija. Galima atvirai parašyti apie savo pažiūras, vertybes ir įsitikinimus, nes čia jus supras geriau nei kitose pažinčių svetainėse.
     Svetainė „Zoosk“ – trumpalaikių pažinčių, nebūtinai ieškant poros ilgalaikiams santykiams, vieta, (žr. https://www.zoosk.com/). Ji sparčiai populiarėja tarp neįgalių viengungių dėl paieškoje esančios galimybės atlikti filtravimą pagal negalią.
Panaši į  ją yra „Disability Match“ (žr. http://www.disabilitymatch.co.uk/), tik joje lankosi kiek vyresni žmonės. Čia pabrėžiama, kad bus kruopščiai laikomasi privatumo. Pridedami išsamūs vadovai, kaip užpildyti anketą. Tapus nariu, galima atlikti paiešką pagal gyvenamąją vietą, negalią ir pomėgius. 
     „My Special Match“ – privati pažinčių svetainė neįgaliesiems, (žr. http://myspecialmatch.com). Ją sukūrė tėvai, auginantys specialiųjų poreikių dukterį, norėdami, kad jų atžala ir kiti į ją panašūs jaunuoliai, turintys specialiųjų poreikių, rastų draugų laikui praleisti, o galbūt ir potencialių partnerių.
     Svetainė „Special Bridge“ (žr. https://www.specialbridge.com) – nauja pažinčių vieta įvairių negalių turintiems viengungiams, taip pat ir socialinis tinklas. Rašoma, kad tūkstančiai neįgalių žmonių čia surado antrąją pusę. O štai  nuo 2002 m. veikianti „Whispers 4U“ (žr. http://www.whispers4u.com/) garsėja tuo, kad daugybei neįgalių žmonių yra padėjusi surasti meilę ir draugiją. Registruotis joje galima siekiant įvairių tikslų – nuo pašnekesių iki rimtų pasimatymų. Yra video su patarimais, kaip sukurti patrauklią anketą.

Prieiga per: http://forlessmake.weebly.com/blog/dating-sites-for-the-blind [interaktyvus]; [žiūrėta 2018-01-15]

Parengė Audronė Gendvilienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą