Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2018-01-09

Sidnėjaus festivalis atviras visiems

2018 metų Sidnėjaus festivalyje laukiami įvairiausių negalių turintys žmonės, todėl programą galima gauti alternatyviais formatais, taip pat ir Brailio raštu bei MP3 formatu. Festivalis vyksta 2018 m. sausio 6–28 d.





„Sidnėjaus festivalio renginiuose laukiame visų žmonių ir siekiame, kad programa būtų prieinama visai mūsų auditorijai“, – teigia organizatoriai.
     Aklieji gali klausytis apibūdinamų spektaklių. Garsinis apibūdinimas yra paslauga, teikiama akliesiems ar silpnaregiams. Tai atliekama tiesiogiai, komentatorius vaizdingai pasakoja apie kostiumus, dekoracijas ir kitus vaizdinius renginio ar spektaklio elementus. Komentaro klausomasi per mažas ausines, kurios išdalijamos lankytojams prieš renginį. Garsinis apibūdinimas prasideda 10 minučių prieš spektaklį: pateikiama programos informacija kartu su kostiumų ir scenografijos apibūdinimu. Žiūrovai turi iš anksto užsisakyti šią paslaugą, o atvykę pasiimti nemokamą FM laisvų rankų įrangą.
     Dar aklieji kviečiami į liečiamąsias ekskursijas. Jų metu visai nematantys arba silpnai matantys žmonės, užlipę ant scenos, gali pačiupinėti kostiumus, rekvizitą ir scenos įrangą, kad geriau pajustų spektaklio atmosferą. Liečiamosios ekskursijos vyksta prieš renginius, tačiau to norintys lankytojai turi užsiregistruoti iš anksto.
Sidnėjaus festivalyje dėmesys skiriamas ne tik akliesiems, bet ir kitų negalių turintiems žmonėms, pavyzdžiui, autistams siūlomi „ramesni“ renginiai, numatytos vietos, kuriose jie gali pabūti tyloje.

Sydney festival [interaktyvus]; Prieiga per: https://www.sydneyfestival.org.au/2018/accessibility  [žiūrėta 2018-01-05]
Parengė Audronė Gendvilienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą