Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2017-09-01

Reljefinės grafikos įrankių komplektas

Tai didelis įvairių priemonių ir medžiagų rinkinys, su kuriuo tiflopedagogai, knygų perrašinėtojai, mobilumo instruktoriai gali patys sukurti reljefinius planus, žemėlapius, grafikus, piešinius. Ant storos aliuminio folijos galėsite sukurti reljefines matricas, iš jų vėliau tiražuosite savo kūrinį, sukurdami norimą egzempliorių skaičių vakuumavimo aparatu. Kai kurie į komplektą įtraukti įrankiai tinka piešti ant storo popieriaus.
Reljefinės grafikos įrankių komplektas
Reljefinės grafikos įrankių komplektas


Komplektą sudaro: dėžutė, pritaikyta nešiojimuisi, maišelis trims grafikos įrankiams susidėti, naudotojo vadovas stambiu šriftu ir CD-ROM formatais, ir grifeliai su specialiais antgaliais. 
Papildomi priedai – Brailio lentelė ir grifelis, Brailio trintukas, guminis padėkliukas, liniuotė ir folijos lapai. Linijų piešimo įrankiai įtraukti į pilną komplektą, bet taip pat galima pirkti atskirai. Kai kurie iš šių įrankių gali būti naudojami kurti reljefinei grafikai tiek ant popieriaus, tiek ant ir folijos. 
Tactile Graphics Kit [interaktyvus] ; Prieiga per: http://shop.aph.org/webapp/wcs/stores/servlet/Product_Tactile%20Graphics%20Kit_1-08851-00P_10001_11051 [žiūrėta 2017-07-25]

Parengė Audronė Gendvilienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą