Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2016-11-24

Internetinių žaidimų puslapis silpnaregiams vaikams



„Swietlikowo“ (liet. „jonvabališkai“, t. y. „šviečiantis kaip jonvabalis“) – tai edukacinių žaidimų puslapis vaikams, sukurtas lenkų specialistų. Puslapis išskirtinis tuo, kad visi žaidimai pritaikyti ir silpnaregiams vaikams. Vartotojai gali pasirinkti norimą šrifto, paveiksliukų dydį, fono spalvą, kontrastą. Žaidimai sukurti bendradarbiaujant su regos terapijos specialistais, tiflopedagogais, raidos psichologais. Žaidimus jau yra išbandę įvairaus amžiaus vaikai, taip pat ir turintys regos sutrikimų. Žaidimai suskirstyti į amžiaus grupes – nuo 2 iki 7 metų. Kuriant puslapį konsultuotasi su silpnaregiu asmeniu, kuris padėjo pritaikyti žaidimus būtent sutrikusią regą turintiems vaikams. Keliolika žaidimų galima išbandyti nemokamai. Už kitus imamas simbolinis mokestis.
Projektas „Swietlikowo – puslapis, stiprinantis vaikų regą“ yra pusiau finansuojamas iš Europos regioninės plėtros  fondo. 


Swietlikowo [Interaktyvus];[žiūrėta 2016-07-12]; Prieiga per: https://www.swietlikowo.edu.pl/

 Parengė Beata Jasinska

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą