Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2016-10-11

Nuo baltosios lazdelės iki golbolo aukso

Lietuvos aklųjų biblioteka kviečia paminėti Tarptautinę baltosios lazdelės dieną kartu ir atvykti į bibliotekoje organizuojamus renginius:

Spalio 13 d. 16 val. SUSITIKIMAS SU PAROLIMPINIAIS GOLBOLO ČEMPIONAIS
Renginio metu turėsite galimybę įsiamžinti su čempionais, užduoti jiems klausimų, pasidžiaugti kartu. Renginyje dalyvaus ir Jums dainuos STANO ir Gražvydas su grupe. 



Spalio 15 d. 11–15 val. ATVIRŲ DURŲ DIENA LIETUVOS AKLŲJŲ BIBLIOTEKOJE
Kviečiame kartu leistis į kvapų, garsų ir lytėjimo kelionę! Turėsite galimybę išmėginti, kaip galima leisti laisvalaikį, mokytis ir kurti pasitelkiant ne visiems įprastą regos juslę, o klausą, uoslę ir lytėjimą.


PROGRAMA:
11:00–13:00 POJŪČIŲ AKADEMIJA
- ekskursija po biblioteką užrištomis akimis ir įvairių mus supančių kvapų atpažinimo užduotis;
- susipažinimas su bibliotekoje veikiančio Aklųjų istorijos muziejaus ekspozicija ir liečiamųjų (taktilinių) knygų kolekcija vaikams.
13:00–13:15 KAVOS PERTRAUKA SU ČEMPIONAIS
Kavos pertraukos metu turėsite galimybę pasveikinti čempionus, įsiamžinti fotografijose.
13:15–14:00 NUO BRAILIO RAŠTO IKI VIRTUALIOS BIBLIOTEKOS
Šioje programos dalyje susipažinsite su Brailio raštu ir Brailio rašymo priemonėmis. Turėsite galimybę išbandyti Brailio raštą rašydami grifeliu ir lentele! Taip pat sužinosite apie šiuolaikiškus akliesiems pritaikytus leidinius ir kaip jie skaitomi: garsinius leidinius ir Virtualią aklųjų biblioteką ELVIS, DAISY formato leidinius. Dalyvius pakviesime į animacinio filmo ištraukos, pritaikytos neregiams, peržiūrą užrištomis akimis.
14.00–15.00 IŠBANDYK DIKTORIAUS PROFESIJĄ
Turėsite unikalią galimybę apsilankyti Lietuvos aklųjų bibliotekos Garso įrašų studijoje ir susipažinti su garsinių knygų leidybos „virtuve“ . Norintys galės „pasimatuoti“ diktoriaus profesiją ir įgarsinti organizatorių arba pačių pasirinktos knygos teksto ištrauką.
Renginiai vyks Lietuvos aklųjų bibliotekoje (Skroblų g. 10, Vilnius).
Renginiai nemokami


Informacija apie renginius telefonu (8 5) 215 0611
Arba el. paštu info@labiblioteka.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą