Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2018-12-14

Nešiojama elektroninė Brailio eilutė „Orbit Reader 20“


Šią Brailio eilutę galima įsigyti iš APH  (Amerikos aklųjų spaustuvės) arba iš RNIB (Britanijos karališkojo nacionalinio aklųjų instituto). Abi aklųjų organizacijos siūlo vartotojams pirkti patogią nešiojamą elektroninę Brailio eilutę „Orbit Reader 20“, kurioje yra 20 ženklų, o Brailio raštas susideda iš 8 taškų. Brailio eilutė skirta knygoms iš SD kortelės skaityti, su ja galima daryti užrašus, ji turi „Bluetooth“  ir USB jungtis. Teigiama, kad jos kaina visiškai įkandama.


Orbit Reader 20


  
 Į SD kortelę iš kompiuterio reikia įkelti paruoštus skaityti Brailio raštu failus, kurių formatai – brf, brl, txt, tada kortelę įstatyti į „Orbit Reader 20“. Failus galima skaityti bet kokiomis kalbomis, bet kokio žanro, įskaitant muzikos kūrinius, matematikos, grožines knygas.
     Pirkėjas, įsigijęs „Orbit Reader 20“ iš RNIB, kartu gauna iš anksto instaliuotą knygų rinkinį ir anglų kalbos žodyną „Oxford English Dictionary“. 
     Per „Bluetooth“ ryšį ši Brailio eilutė prisijungia prie jūsų „Apple“, „Android“ arba „Kindle“ prietaisų. Tada jūs galite pasiekti akliesiems pritaikytas knygas, kurias reikia skaityti su skaitymo programėlėmis, pvz., „Kindle“, „Adobe Digital Editions“ arba „iBooks“. Jų tekstus Brailio eilutė paverčia į Brailio raštą ir naudotojas netrukus jau gali skaityti šias knygas su „Orbit Reader 20“. Brailio eilutę galima prijungti prie stacionaraus kompiuterio per USB arba „Bluetooth“, kad tekstus skaityti būtų galima su ekrano skaitymo programa. Yra „Micro-B“ USB įkrovimo lizdas.
    Brailio eilutės matmenys – 168 mm (ilgis) x 112 mm (plotis) x 35,56 mm (aukštis). Svoris – 450 gramų.
    Brailio eilutė „Orbit Reader 20 “ kainuoja  449,00 svarus sterlingų arba JAV dolerių, tai priklauso nuo to, Amerikoje ar Britanijoje pirksite šį skaitymo Brailio raštu įrenginį.

Orbit Reader 20 [interaktyvus]; prieiga per: https://shop.rnib.org.uk/braille-and-labelling/national-braille-week/orbit.html; https://www.aph.org/orbit-reader-20/ [žiūrėta 2018-10-30]

Parengė Audronė Gendvilienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą