Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2017-11-06

Nauja knyga apie silpnaregių priežiūrą senelių socialinės globos namuose

Šveicarijos leidykla „Seismo“ 2016 m. išleido autorių kolektyvo Fatima Heussler, Magdalena Seibl, Jutith Wildi knygą „Menschen mit Sehbehinderung in Alterseinrichtungen: Gerontagogik und gerontagogische Pflege – Empfehlungen zur Inklusion“ („Silpnaregiai asmenys senelių socialinės globos namuose: socialinė globa ir reabilitacija – pasiūlymai ir  įtrauktumas“).

Knygoje nagrinėjami klausimai: kaip reikėtų prižiūrėti silpną regą turinčius senjorus, kaip skatinti jų savarankiškumą, kaip reikėtų organizuoti socialinių globos namų veiklą ir skatinti silpnaregių senjorų įtrauktumą? Tinkamai priežiūrai ir globai reikia žinių apie negalią, padarinius praradus suvokimą ir jį atstatančius metodus. Turint specialių žinių apie geriatriją, gerontopsichologiją, nereikia didelių materialių išlaidų, kad sukurtume silpnaregiams pritaikytą aplinką, kad leistume jiems būti savarankiškesniems, kad kartu su kitais gyventojais jie aktyviai įsitrauktų į globos namų veiklą. Knygoje pateikiamos socialinių globos namų veiklos gairės ir praktiniai pavyzdžiai bei oftalmologijos, gerontologijos, gerontopsichologijos pagrindai.
Parengė Ina Praprovienė
https://www.seismoverlag.ch/de/daten/menschen-mit-sehbehinderung-in-alterseinrichtungen/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą