Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2017-06-16

Leidinys tiflopedagogams apie įtraukios aplinkos sukūrimą vaikų darželiuose

„Creating Inclusive Learning Environments for Young Children: What to Do on Monday Morning“

Knygos viršelis
Tinklaraščio skaitytojams pristatome knygą apie mokymosi aplinkos sukūrimą akliems ir silpnaregiams vaikams. Jos autorė Clarissa Willis yra JAV Pietų Indianos valstijos universiteto specialiojo ugdymo profesorė. Ši knyga – prieinamas, skaitytojui suprantamas informacijos šaltinis, suteikiantis naudingos informacijos ir supažindinantis ikimokyklinio ugdymo pedagogus su visiems vaikams tinkama, įtraukia aplinka, todėl tiks pedagogams, kurie nėra pasirengę tiflopedagogikos srityje arba norėtų daugiau sužinoti apie specialųjį ugdymą ir pagalbą specialiųjų poreikių turintiems vaikams. Tai tikrai geras vadovas apie įtraukųjį ankstyvąjį ugdymą. Leidinyje „Creating Inclusive Learning Environments for Young Children“ paaiškinami specialieji terminai, kaip sukurti tinkamas aplinkos sąlygas, kaip kurti santykius tarp bendraamžių, kurių vieni turi negalią, o kiti yra sveiki, nagrinėjama, kaip negalią turintys vaikai reaguoja į stresines situacijas, pavyzdžiui, tėvų skyrybas arba mirtį. Skaitytojai ras informacijos, kaip formuoti teigiamą požiūrį į darbą ir našiai bendradarbiauti su vaikų tėvais ir su kolegomis, kurie gali pasiūlyti pagalbą ir paramą. Kiekviename skyriuje yra terminų žodynėlis ir rekomenduojamų knygų sąrašas. 

Clarissa Willis. Creating Inclusive Learning Environments for Young Children: What to Do on Monday Morning. 2009, ISBN: 9781412957199, [interaktyvus]; [žiūrėta 2017-05-29]; prieiga per:
https://uk.sagepub.com/en-gb/eur/creating-inclusive-learning-environments-for-young-children/book231884

Parengė Audronė Gendvilienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą