Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2017-05-05

Amerikiečiai tikisi atpiginti prietaisus, vadinamus Brailio eilutėmis

JAV Nacionalinėje Brailio spaustuvėje (National Braille Press) neseniai įkurtame Brailio inovacijų centre siekiama sukurti technologiją, kuri leistų atpiginti Brailio eilutes – elektroninius prietaisus, kuriais galima skaityti tekstą iš kompiuterio bei elektroninius tekstus, parengtus Brailio raštu. Tik 12 proc. aklų vaikų Jungtinėse Amerikos Valstijose moka Brailio raštą ir aktyviai juo naudojasi, todėl atpiginus Brailio eilutes tikimasi, kad Brailio raštu susidomės daugiau vaikų . Straipsnyje pateikiami Brailio rašto taškų, langelio matmenys, atstumai tarp taškų: ši informacija svarbi ne tik konstruktoriams, bet ir leidinių Brailio raštu leidėjams, dizaineriams, kitiems su Brailio rašto leidyba ir spausdinimu susijusiems asmenims.

Šaltinis: Noel H. Runyan . EAP Braille Display Needs and Requirements. [Interaktyvus]. Prieiga per: https://www.nbp.org/downloads/cbi/EAPBrailleDisplayNeedsandRequirements.pdf  (žiūrėta 2017-02-17)

Parengė Audronė Gendvilienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą