Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2016-09-22

Dar vienas patogumas negalią turintiems žmonėms

Lietuvos neįgaliųjų forumas savo svetainėje (www.lnf.lt) pateikė įdomią informaciją. Su ja norime supažindinti skaitytojus, nes ji aktuali ir žmonėms, turintiems regos problemų.
Europos neįgaliųjų organizacijoms pavyko susitarti su ES institucijomis (Parlamentu, Taryba ir Komisija) dėl viešojo sektoriaus internetinės erdvės pritaikymo negalią turintiems žmonėms.

Tai svarbus pasiekimas 80 milijonų ES gyventojų, nes naujoji ES Interneto direktyva įpareigoja užtikrinti, kad viešojo sektoriaus svetainių ir aplikacijų turinys būtų pritaikytas įvairių negalių turintiems žmonėms. Pagal susitarimą viešojo sektoriaus svetainių administratoriai turės pasiaiškinti ir ištaisyti padėtį, jei puslapyje atsiras informacijos, kuri nebus pateikta negalią turintiems žmonėms. Numatytas ir mechanizmas, kuriuo naudojantis bus galima užsisakyti tam tikros informacijos pritaikymą. Taip pat sutarta dėl Direktyvos įgyvendinimo stebėsenos.
Visgi į Direktyvą dar nepavyko įtraukti visuomeninių transliuotojų video medžiagos ir tiesioginių transliacijų pritaikymo reikalavimo, dėl tokių paslaugų bus toliau tariamasi nacionaliniu lygiu.
Šaltinis:
http://lnf.lt/index.php/apie-lnf/apie-lnf-2/826-es-interneto-prieinamumo-aktas-garantuos-viesojo-sektoriaus-internetines-erdves-pritaikyma-zmonems-su-negalia



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą