Sveiki, mieli tinklaraščio „LAB tiflotyra“ skaitytojai

Tinklaraštis „LAB tiflotyra“ yra Lietuvos aklųjų bibliotekos Tiflotyros skyriaus darbuotojų iniciatyva.  LAB Tiflotyros skyriaus uždaviny...

2016-09-20

Bus patogiau neįgaliesiems

Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba (NDNT) nuo 2016 m. liepos 1 d. keičia darbingumo ir neįgalumo lygių bei specialiųjų poreikių ir lengvojo automobilio įsigijimo ir jo techninio pritaikymo išlaidų kompensacijos poreikių nustatymo pažymų formą.


Iki šiol pažymos, kurias neįgalūs asmenys pateikdavo išmokas dėl negalios mokančioms institucijoms – SODRAI ir savivaldybių socialinių paslaugų skyriams ar seniūnijoms – buvo spausdinamos ant saugiųjų dokumentų blankų. Saugieji dokumentai su technologine apsauga tapo netikslingi, nes tarnyba aktualius duomenis SODRAI ir savivaldybėms pateikia per elektroninę informacinę sistemą. Taip patogiau ir greičiau žmonėms, turintiems negalią – atlikus negalios vertinimą, duomenys minėtoms institucijoms perduodami tiesiogiai.
Tačiau kitų prašymų ir reikalingų dokumentų pateikimo išmokas mokančioms institucijoms tvarka lieka ta pati.
Gera žinia ir ta, kad klientai NDNT svetainėje gali užsiregistruoti ir jiems patogiu laiku atvykti pateikti dokumentus, parašyti prašymą gauti negalios vertinimo akto kopiją arba jau tarnybos išduotų dokumentų dublikatus (darbingumo ir neįgalumo lygių, specialiųjų poreikių pažymų, neįgaliojo pažymėjimo ir pan.), nurodydami jiems patogų dokumentų gavimo būdą – registruotu laišku arba atsiimdami patys. Taip pat svetainėje galima pasitikrinti atliekamo negalios vertinimo būklę, peržiūrėti dokumentų istoriją. Tam tereikia susikurti savo profilį.


Šaltinis: http://www.ndnt.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą